Verder naar bericht

Diensten

Detachering (deta-vast)

Bij deze dienstverlening kunnen jullie de kandidaat een vastgestelde periode toetsen op geschiktheid voor een vast dienstverband binnen jullie organisatie. De deta-vast overeenkomst is een flexibel arbeidscontract waarmee jullie als organisatie geen risico’s lopen. Jullie krijgen enkel de daadwerkelijke gewerkte uren en reiskosten van de kandidaat gefactureerd. Zijn jullie na de vastgestelde periode tevreden? Dan kunnen jullie de kandidaat kosteloos rechtstreeks in dienst nemen. Het uiteindelijke doel: “Banenintechniek.nl | voor vaste banen in de techniek”

Werving en selectie

Banenintechniek.nl B.V. wilt voor elke organisatie de beste kandidaat vinden. Na een kennismaking met jullie, de organisatie en een gedegen inventarisatie van jullie wensen zoeken wij voor jullie organisatie de beste kandidaat. Hiervoor worden diverse wervingsmethodieken toegepast. Alle kandidaten worden getest en beoordeeld op geschiktheid. Is na meerdere sollicitatiegesprekken de geschikte kandidaat gevonden? Dan kunnen jullie de kandidaat rechtstreeks in dienst nemen. Jullie betalen de werving en selectie fee op het moment van aanname van de kandidaat.

Interim recruitment 

Banenintechniek.nl B.V. kent de technische markt. Wij hebben onze neus constant in deze markt. Dagelijks zijn wij bezig met het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk. Wij weten wat er speelt en kunnen voor elke organisatie daarom de vacatures aantrekkelijker presenteren en positioneren. Interim recruitment is een uitstekende oplossing wanneer de eigen recruiter vervangen moet worden of een in-house recruiter (nog) te kostbaar of riskant is. De interim recruiter versterkt voor jullie organisatie de employer brand, verbetert het recruitment proces, bespaard tijd en versterkt de continuïteit van de bedrijfsvoering. Jullie krijgen enkel de daadwerkelijke gewerkte uren en reiskosten van de interim recruiter gefactureerd.

Pakket
• Wekelijks exclusieve interim recruitment voor uw organisatie, indien gewenst op locatie aanwezig (uren in overleg)
• Communicatie vanuit naam van uw organisatie
• Blijvend inzage in de opgebouwde kandidatenlijst voortvloeiend uit recruitment activiteiten voor uw organisatie
• Periodieke rapportage (in nader overleg te bepalen) met status, voortgang, bevindingen en aanbevelingen
• Kwantitatieve doelstelling

Zijn jullie op zoek naar kandidaten voor jullie organisatie? Meld hier jullie openstaande vacatures. Behoefte aan een interim recruiter? Neem hier contact met ons op.